Spørsmål og svar

Det er en del spørsmål jeg får angående bildene mine, så jeg tenkte det var greit å legge ut dem og svarene jeg gir slik at det er lettere tilgjengelig for folk. Dersom noe er uklart, eller du har flere spørsmål, er det selvfølgelig bare å ta kontakt!

 

Hvordan kjøper jeg bildene?

Det letteste for meg er å bli kontaktet gjennom facebooksiden min, gjennom nettsiden (se “Kontakt”) eller direkte over epost. Men det er kun meg her bak siden, så jeg svarer så godt jeg kan på min private FB og på meldinger også.

For å finne frem til bildene av den ønskede ekvipasjen, er det lettest om det oppgis navn på rytter, hest, klasse og evt ekvipasjenummer.

Vanligvis sender jeg deretter ut en gratis kollasj med de beste bildene jeg har tatt av ekvipasjen, slik at du kan se bildene før du bestemmer deg for om du eventuelt ønsker å kjøpe noen av dem. Bildene du kjøper sendes til din epost.

 

Kan du skrive ut bildene og sende dem?

Nei, jeg har dessverre ikke mulighet til å gjøre det.

 

Kan jeg bruke bildene du poster på Facebook/Instagram?

Bildene jeg poster må du gjerne dele videre via dele/share-funksjonen på det sosiale mediet, men bildene skal ikke brukes til annet privat bruk.

 

Hvordan betaler jeg for bildene?

Dette kan gjøres enten over Vipps, eller ved å overføre direkte til kontonummeret mitt. Du kan vente med å betale til du har fått bildene dersom du er mer komfortabel med det.

 

Hva slags redigering gjør du med bildene?

Hovedsaklig fikser jeg litt på lys, farger (hvitbalanse) og kontraster i bildet, men kan også fjerne forstyrrende elementer i bildene (for eksempel om det ligger en pisk på bakken bak hesten, litt av railen er synlig i hjørnet på bildet, en uheldig klump med hestemøkk foran ekvipasjen osv). Dersom man ønsker noe spesifikt utover det vil jeg gjøre mitt beste for å være behjelpelig, og vil ikke ta ekstra betalt ved mindre det er en komplisert eller krevende redigeringsjobb.

 

Kan jeg forhåndsbestille bilder før et stevne?

Ja, det kan du! Så lenge det er et stevne jeg har planlagt å dra på er jeg mer enn glad for å tilrettelegge slik at jeg får fotografert deg og din yndige firbente!

 

Hva er prisen på bildene hvis jeg kjøper dem med vannmerke?

Jeg har ikke egen egen pris for dette, så prisen blir den samme om du ønsker å ha med vannmerke.

 

Hvordan får jeg bildene skarpe på Facebook?

Dette er et mysterium som folk sliter mye med, men som regel får jeg et godt resultat dersom jeg poster bildet i en av Facebooks anbefalte bredder på bildet som er:

2048px
960px
720px

Dersom man er spesielt dedikert er det en del lengre prosesser man kan ta i bruk, og et google-søk vil nok hjelpe mer enn jeg kan.

 

Kan bildene i liten oppløsning printes ut?

Vel, alle bilder kan i teorien printes ut. Men disse bildene er meget små, og ved mindre du ønsker å printe et veldig lite bilde er ikke disse bildene særlig egnet. Bildene i liten oppløsning (533x800px) er 4,5×6,7cm store, med mindre man stiller på DPIen.

 

Hva er DPI?

Dots Per Inch (punkter/pixler per tomme). Dette er en verdi som forteller hvor mange pixler som er per kvadrattomme i bildet dersom det skulle skrives ut. De fleste skjermer viser en DPI på 72, men dersom man ønsker å printe ut bildet ønsker man en høyere DPI for at bildet ikke skal virke pixelert. Dette er også et ganske dyptgående tema som man kan finne mye informasjon om dersom man tar et enkelt Google-søk. Hvis du ønsker en høyere eller lavere DPI er det bare å si ifra så kan jeg endre på DPIen før jeg sender bildet.

0I3B4803

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: